Изберете аеродром
 
  SKP :  18.01.2020,04:03
 
 

ПАРТНЕРИ

Царина
Царинската испостава на Меѓународен Аеродром Скопје работи во склоп на Карго Центарот и е овластена за спроведување на сите царински процедури.

Работно време на царинска испостава е:
Понеделник – Петок: 8:30 до 16:30 часот.

Контакт
Царинска испостава Аеродром - Скопје:
Тел: +389 2 312 10 10
E-mail: ciairportsk@customs.gov.mk
Website: http://www.customs.gov.mk

Гранична испекција
Граничната инспекција го следи движењето на следните видови на стоки:
• Храна,
• Растенија,
• Месо и месни продукти,
• Овоштие,
• Риба и продукти од риба,
• Цвекиња,
• Животни.

Контакти:

Ветеринарна инспекција
Тел.: +389 2 3112 210,
Факс: +389 2 3112205
E-mail: infogvi@fva.gov.mk
Website: http://www.fva.gov.mk

Фито санитарна инспекција
Тел.: +389 2 3121 462,
Факс: +389 2 3121 462
E-mail: diz@mzsv.gov.mk
Website: www.mzsv.gov.mk

Здравствено санитарна инспекција
Тел.: +389 2 3147 147
Факс: +389 2 113 014
Website: www.zdravstvo.gov.mk

Сите инспекции не се постојано присутни на аеродромот, па затоа е неопходно да се договори однапред нивното присуство.

Авиокомпании
Преставници на авиокомпании:

ADRIA AIRWAYS (ТНТ Експрес Македонија)
Тел: +389 2 2620 240 / +389 2 2600 614
e-mail: csoffice@pnl.mk
www.fedex.com www.tnt.com

AIR SERBIA (Aviation Services)
Тел:+389 2 2561 231
Факс: +389 2 2561 234
e-mail: skp@aviationservices.aero
www.airserbia.com

CROATIA AIRLINES (Карго Тиминг)
Тел:+389 70 330677
Факс: +389 2 2561 234
e-mail: dejan@kargo-timing.mk.aero
www.croatiaairlines.com

CZECH AIRLINES (Микрофрејт Експрес)
Тел: +389 2 2401 368
Факс: +389 2 401 369
e-mail: contact@mfe.mk
www.mfe.mk

FLY DUBAI (ПМТ ДОО)
Тел: +389 71 231 901
e-mail: zoran.ackovski@flydubai.com
www.flydubai.com

LOT - POLISH AIRLINES (Aviation Services)
Тел: +389 2 2561 231
Факс: +389 2 2561 234
e-mail: skp@aviationservices.aero
www.lot.com

LUFTHANSA CARGO (Aviation Services)
Тел: +389 2 2561 231
Факс: +389 2 2561 234
e-mail: dragomir.djukikj@dlh.de
skp@aviationservices.aero
www.lhcargo.com

PEGASUS CARGO(Aviation Services)
Тел: +389 2 2561 231
Факс: +389 2 2561 234
e-mail: skp@aviationservices.aero
www.flypgs.com

QATAR AIRWAYS(Aviation Services)
Тел: +389 2 2561 231
Факс: +389 2 2561 234
e-mail: skp@aviationservices.aero
www.qatarairways.com

TURKISH AIRLINES(Карго Линк)
Тел: +389 71 210 121
e-mail: contact@cargolink.com.mk
www.cargolink.com.mk

DHL
Тел: +389 2 2561 030
Факс: +389 2 561 322
e-mail: miodrag.nanovic@dhl.com
www.dhl.com

FEDEX & TNT (ТНТ Експрес Македонија)
Тел: +389 2 2620 240 / +389 2 2600 614
e-mail: csoffice@pnl.mk
www.fedex.com www.tnt.com
 

 

 

 
 
 
  SKP :  18.01.2020,04:03
Вести
ТАВ: Македонските аеродроми меѓу најбрзорастечките на светско ниво ...
15/10/2019
Важна информација за патниците...
7/8/2019
архива
Летови l Патници l Содржини и услуги l До аеродромот l Карго l За нас
  • facebook
  • twitter