Изберете аеродром
 
  SKP :  20.09.2017,04:07
 
 

ПАТНИЦИ СО ОГРАНИЧЕНА СПОСОБНОСТ ЗА ДВИЖЕЊЕ (PRMS)

Аеродромот „Александар Велики“ Скопје ја спроведува Регулативата (ЕЗ) 1107/2006 на Европскиот парламент и на Советот од 5 јули 2006 година која се однесува на правата на лицата со хендикеп и лицата со намалена подвижност кога патуваат со авион.

Аеродромот треба да биде известен однапред од авиопревозникот кој превезува патници со намалена подвижност најмалку 36 часа пред заминување.

    Патниците со хендикеп и патниците со ограничена подвижност кои имаат важечки авиобилет, без разлика на дестинацијата, треба да се пријават на аеродромот „Александар Велики“ Скопје најмалку еден час пред објавеното време на полетување, или на назначените места за таа намена или на шалтерот за пријавување.
    На патниците со ограничена подвижност им се дава предност при пријавувањето.
    Насекаде е достапен пристап за инвалидските колички.
    Одредени се посебно означени места за паркирање на возила за патници со ограничена подвижност веднаш пред терминалната зграда и близу до влезот.

Дополнителни информации можете да добиете на шалтерот за информации на аеродромот или на следниот телефонски број: +389 2 3148 333 .

Целосен текст на Регулативата (ЕЗ) 1107/2006: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:204:0023:003:en:PDF

 

 
 
 
  SKP :  20.09.2017,04:07
Временски услови
18°C Current
Притисок:32644.80 mb
Ветер:6.44 kph
Временска прогноза
Тековна Денес Утре
Current Today Tommorow
18 °C 13/25 °C 12/18 °C
Вести
ТАВ: Од октомври Еуровингс ќе лета на линијата Скопје–Минхен...
17/8/2017
ТАВ донесе новинари од Полска да ја промовираат Македонија како туристичка дестинација...
31/7/2017
архива
Летови l Патници l Содржини и услуги l До аеродромот l Карго l За нас
  • facebook
  • twitter