Zgjidhni aeroport
 
  SKP :  18.01.2020,20:59
 
 

KATEGORIA DHE LLOJET E ASISTENCËS PËR PRM

Transportuesit ajror kanë përcaktuar kodet për të përcaktuar gjendjen dhe nevojat e veçanta të pasagjerëve që ata mbajnë. Këto kategori  janë të standardizuara, janë thelbësore për secilin operator (transportuesit ajror, aeroportet) në zinxhirin e udhëtimit për të organizuar shërbimin e nevojshëm. Ato janë shpjeguar më poshtë, vetëm për qëllime informative. Përzgjedhja e kodit përkatës mbetet përgjegjësi e vetme e transportuesit ajror.

 

PRM

Karakteristikat

Natyra e ndihmës

WCHC

PRM nuk mund të ecë ose të qëndrojë. Ky/kjo PRM do të shoqërohet deri në dhe nga vendi i tij/saj i uljes në aeroplan.

PRM do të shoqërohet nga asistenti i pasagjerëve. Ky/kjo PRM gjithmonë ka nevojë për një karrige me rrota dhe pajisje speciale (mund të përfshijë një ngarkues të lartë, varësisht nga vendqëndrimi i parkimit të avionit).

WCHS

PRM ka vështirësi për të ecur dhe nuk mund të ecë lart ose poshtë shkallëve.

PRM do të shoqërohet nga asistenti i pasagjerëve. 

Nëse aeroplani është parkuar në një vend më të largët ose nëse nuk mund të përdoret ura e bordingut, do të përdoren mjetet e nevojshme duke përfshirë një ngarkues të lartë. Ky/kjo PRM do të ketë nevojë për një karrocë për të shkuar te porta ose prapa.

WCHR

PRM nuk është në gjendje të ecë distanca të gjata.

PRM do të shoqërohet nga asistenti. Nëse kërkohet, PRM do të transportohet në dhe nga porta me karrocë me rrota.

PASAGJERËT E VERBËR & SHURDHËR ME HENDIKEP INTELEKTUAL

Pasagjerët e verbër / Pasagjerët e verbër dhe të shurdhër, pasagjerët me një hendikep intelektual / pasagjerët e shurdhër

PRM do të shoqërohet nga asistenti i pasagjerëve.

 

 
 
 
  SKP :  18.01.2020,20:59
Вести
Important information for passengers...
7/8/2019
1.2 milionë pasagjerë në aeroportet në Shkup dhe Ohër në gjysmën e parë të vitit 2019...
9/7/2019
архива
Fluturimet l Pasagjerë l Përmbajtja dhe shërbime l Si shkohet në aeroport l Kargo l Rreth nesh
  • facebook
  • twitter