COVID-19 – Информација за патниците кои патуваат од Меѓународниот Аеродром Скопје

COVID-19 – Информација за патниците кои патуваат од Меѓународниот Аеродром Скопје

Почитувани,
Сакаме да Ве информираме дека како аеродромски оператор ТАВ Македонија постапува по мерките на Владата на Република Северна Македонија, за спречување на внесување и ширење на Kоронавирусот Covid-19. За најновите мерки на Владата објавени денеска, на 13.3.2020 година, детално можете да се информирате на владината веб-страница:  
https://bit.ly/2TNVdF9
Сите мерки кои редовно се преземаат на Меѓународниот Аеродром Скопје се дефинирани и по насоки на надлежните државни институции. 
Најновите информации од Министерството за здравство можете да ги најдете на овој линк: http://zdravstvo.gov.mk/, додека листата на ризични земји и нивниот степен на ризик на следниот линк: https://bit.ly/2II2pw3
Дополнително, ги замолуваме сите патници да се информираат за рестрикциите воведени од земјите на нивните дестинации, како и кај соодветната авиокомпанија:  

За Swiss: https://bit.ly/2w50v5R 

За Qatar: https://bit.ly/2WadvC4 

За Pegasus Airlines: https://bit.ly/3cPZn6V 

За Fly Dubai: https://bit.ly/3cXAxC8 

За Edelweiss Air: https://bit.ly/2U2Wt67 

За Austrian Airlines: https://bit.ly/39MauM4 

За LOT: https://bit.ly/2w3zvUs 

За Croatia Airlines: https://bit.ly/2IKNX6A 

За AirSerbia: https://bit.ly/2TNVVCn 

За Wizz Air: https://bit.ly/39SqpbO 

За Turkish Airlines: https://bit.ly/2W9xBMH