Makina me qera

Makina me qera

Ka 22 agjensione Rent-a-car (Vetura me qera) në Aeroportin Ndërkombëtar Shkup:

     AVIS MACEDONIA
 
     +389 2 2561 847
     +389 71 273 919
     00:00 - 24:00
     www.avis.com.mk 
     info@avis.com.mk  

     www.budget.com.mk   
     info@budget.com.mk 
 
DTTU SHARR EXPRESS - RENT A CAR

     + 389 70 209 578
     + 389 70 389 417
     + 389 44 350 380
     00:00 - 24:00
     www.sharrexpress.com 
     info@sharrexpress.com 
 
EUROPCAR

     +389 70 205 546 
     +389 75 205 546 
     +389 78 205 546
     00:00 - 24:00
     http://www.europcar.com 
     reservation@europcar.com.mk 
 
 
  HERTZ AUTOMOBILE SK
       
     
+389 70 217 881
     +389 72 270 667
     17:00-24:00
     www.hertz.mk 
     info@hertz.mk      
 
ENTERPRISE RENT A CAR

     + 389 78 223 200
     + 389 78 252 700
     00:00 - 24:00
     www.enterprise.com 
     contact@abclogistika.mk 
 
INTER WAYS RENT A CAR  


     + 389 2 3062 484
     + 389 75 404 030
     08.00 -24.00
     www.macedoniarentacar.com.mk              
     contact@macedoniarentacar.com.mk 
 
 MIDA Rent a Car Tours DOOEL 

     +389 70 76 313 901 
     +389 70 256 433 
     +389 70 366 958 
     +389 70 255 859 
     +389 2 2561 010 
     00:00 - 24:00
     web www.midarentacar.com                                                                              
     rentacar@mida.com.mk
 
   SIXT RENT A CAR 

     +389 75 448 902 (24/7)
     +389 2 3112 222 (24/7)
     00:01 - 23:59 
     reservations@sixt.com.mk   
     www.sixt.com    
 
 

TOTO FOR RENT DOOEL Skopje

+ 389 70 390 606
+ 389 2 3213 121
  00:00 - 24:00
info@toto-rent.mk
 

STAR CAR - Rent a car

+ 389 72 220 228
+ 389 71 333 644
+ 389 76 334 555
    00:00 - 24:00
    www.starcar.mk 
    info@starcar.mk
 
GOLDCAR / INTERRENT MACEDONIA


     +389 78 339 911
     +389 78 339 922
     +389 71 260 059
     +389 78 268 727
     00:00 – 24:00
     www.interrent.com
     www.goldcar.com     
     reservation@interrrent.com.mk    
 
 ALFA PRIPS DOOEL Bitola

  

   +389 75 268 030
     8:00 - 24:00
     http://www.alfarentacar.mk
     info@alfarentacar.mk
 
MOMO RENT A CAR

     + 389 76 336 633
     + 389 76 337 733
     08.00 -24.00                                                                                                  
     https://momo.mk                                          
     info@momo.mk                                                                                
 
 Rent a Car MARA 

  
   + 389 71 338 400
     + 389 71 338 500
     00:00 - 24:00
     www.rentmara.com
     info@rentmara.com   
 
 Elite Co Rent a Car Skopje

  
   + 389 44 505 050
     + 389 72 307 916
     00:00-24:00
     www.elitecorentacar.com
     info@elitecorentacar.com  
 
   GREEN MOTION 
  car and van rental

   
 +389 71 334 454
     +389 2 2527 889
     08:00 - 00:00
     skopje@greenmotion.mk
     reservations@greenmotion.mk
     www.greenmotion.com
 
    RENT A CAR ENZO DOOEL

   
 + 389 70 245 900
     00:00 - 24:00
     www.rentenzo.com  
     rentacarenzo@gmail.com 
 
 EURO SKY TRAVEL CLUB DOOEL - Q RENT
                    
     
+389 76 800 002
     +389 76 800 080
     +389 70 888 124
     08.00 -24.00  
     info@qrentall.com    
     www.qrentall.com
 
 AVANT CAR

   
 0800 10800
     + 389 2 5102 466
     avantcar@avantcar.mk
     www.avantcar.mk
     08.00 -24.00
     facebook.com/avantcar.mk 
     Instagram.com/avantcar_macedonia
 
 GOLDEN RENT A CAR DOO

    
 + 389 75 41 44 68
     reservations@goldenrentacar-ks.com
     www.goldenrentacar-ks.com
     08.00 -24.00
   
 NEZ RENT A CAR

     
+ 389 72 771 016
     + 389 72 771 017
     info@nezrentacar.mk
     www.nezrentacar.mk
     08.00 -24.00
     
 CARWIZ Rent a car

   
 +389 72 220 720
     +389 71 227 001
     00:00 - 24:00
     www.carwiz.mk  
     contact@carwiz.mk
 


    

Pyetje të parashtruara shpesh

Për/nga Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka transport të rregullt me autobus për udhëtarët, që kalon dhe ndalon në stacionet kryesore të autobusëve në të gjithë qytetin e Shkupit dhe mbërrin në Aeroport. Ky transport me autobus menaxhohet nga kompania V2V Transporter. Orari i autobusëve është përgatitur sipas orarit të fluturimeve në Aeroportin ndërkombëtar Shkup. Bileta në një drejtim për transport me autobus kushton 199 denarë. Më shumë informacion mund të gjeni në seksionin Udhëzues për pasagjerët  të faqes së internetit, dmth në seksionin Autobus.

Aeroporti ndërkombëtar Shkup është i hapur 24/7. Restorantet dhe kafenetë si Cakes & Bakes, Café In, Burger King dhe Need Stop janë gjithmonë në dispozicion të udhëtarëve; Salloni i biznesit (PrimeClass CIP Service) ofron rehati 24/7, dhe dyqani pa taksa (ATU Duty Free) është i hapur sipas fluturimeve dhe ofron një gamë të gjerë produktesh.

Regjistrimi në sportelet e kontrollit të pasagjerëve dhe bagazheve fillon 180 minuta (3 orë) përpara kohës së planifikuar të nisjes (STD) të specifikuar në biletën tuaj të linjës ajrore. Koha e mbylljes në sportelin e kontrollit të aeroportit është jo më vonë se 60 minuta përpara orës së planifikuar të nisjes të shënuar në biletën tuaj të avionit.
Që nga fillimi i pandemisë Kovid-19, për shkak të kërkesave për dokumente të ndryshme udhëtimi të vendosura nga vende të ndryshme, TAV Maqedoni ka apeluar që pasagjerët të arrijnë në aeroport 3 orë para nisjes.

Për informacione rreth fluturimeve, ndiqni faqen e internetit të Aeroportit ndërkombëtar Shkup, në rubrikën Arritjet dhe/ose Nisjet, , ku të gjitha ndryshimet në oraret e fluturimeve përditësohen në kohë reale, pra kur marrim informacion nga linjat ajrore.

Nëse keni nevojë për informata shtesë urgjente për fluturimin Tuaj, mund të kontaktoni sportelin informativ në Aeroportin ndërkombëtar Shkup në numrin e telefonit: +38923148333, i cili funksionon 24/7.

Pasagjerët lejohen të mbajnë sende për të cilat nuk bëhet pagesë siç janë: pallto, 1 umbrellë ose kallam, 1 çantë zonjash, 1 aparat fotografik ose dylbi, 1 shportë për bartjen e një të porsalinduri, 1 palë paterica ose pajisje të ngjashme protetike, pajisje mjekësore nga të cilat udhëtari varet, një sasi e mjaftueshme e ushqimit për foshnja.
Për sa i përket shumës së kompensimit për bagazh, ju lutemi kontaktoni linjën ajrore me të cilën fluturoni, pasi çdo linjë ajrore ka politikën dhe rregullat e veta të bagazheve.
Nëse keni pyetje specifike në lidhje me artikujt e lejuar / të palejuar në bagazhin tuaj, ju lutemi dërgoni pyetjen tuaj në Departamentin të marrëdhënieve me klientët në adresën e mëposhtme të emailit: customer.mk@tav.aero

 

Nëse humbni sendet tuaja personale në ndërtesën e aeroportit, ju lutemi raportojini ato në Sportelin e iInformacionit ose te një roje sigurie. Nëse tashmë jeni larguar nga aeroporti, ju lutemi shkruani në lost.property@tav.aero
Nëse gjeni një apo më shumë sende të humbura në ndërtesën e aeroportit, raportoni menjëherë në Departamentin e sigurisë, ose në Sportelin e informacionit dhe/ose dërgoni një e-mail në lost.property@tav.aero
Për sendet e humbura/gjetura në avion, ose në rast bagazhi të humbur ose të dëmtuar, ju lutemi raportoni menjëherë tek kolegët tanë në Shërbimin e bagazheve, që ndodhet në zonën e marrjes së bagazheve, pas kontrollit të pasaportës në zonën e arritjeve, ose shkruani në lostbaggage@tav.aero
Për më shumë informacion ju lutemi klikoni në linkun e mëposhtëm:

http://skp.airports.com.mk/mk-MK/passenger-guide-mk/airport-facilities-services-mk/page/lost-luggage-mk

 

Po. Që nga viti 2015, TAV Maqedoni ka prezantuar Wi-Fi internet falas në Aeroportin ndërkombëtar Shkup. Pasagjerët mund të përdorin internetin Wi-Fi falas përmes pajisjeve të tyre celulare thjesht duke u lidhur me rrjetin të quajtur: TAV Airports, pa pasur nevojë të vendosni një fjalëkalim.

Ju mund të parkoni automjetin tuaj në parkingun tonë pa rezervim paraprak. Ky shërbim është i disponueshëm 24/7 në Aeroportin ndërkombëtar Shkup.
Çmimorja për parkim:
1h – MKD 100
2h – MKD 150 
3h – MKD 200 
3h-4h – MKD 300 
4h-6h – MKD 400
6h-8h – MKD 500
24h – MKD 1,000
3-5 days – MKD 3,500
5-7 days – MKD 4,500
Çdo ditë shtesë – MKD 400    
Për më shumë informacion mbi shërbimet e parkimit, ju lutemi klikoni në Parking

Po. Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka vende parkimi të shënuara posaçërisht për personat me aftësi të kufizuara dhe parkimi për ta është falas brenda 24 orëve. Duke treguar lejen e trafikut dhe ID-në e aftësisë së kufizuar në sportelet e parkimit, që ndodhet në ndërtesën e terminalit, nëpunësit tanë do të anulojnë biletën e parkimit dhe personi me aftësi të kufizuar do të përjashtohet automatikisht nga pagesa e parkimit. Nëse të gjitha hapësirat e parkimit për personat me aftësi të kufizuara janë të zëna, parkoni në një vend të rregullt dhe duke ndjekur të njëjtën procedurë do të përjashtoheni nga pagesa e parkimit.
Për më shumë informacion mbi shërbimet e parkimit, ju lutemi klikoni në Parking  ose në 
Udhëtarë me aftësi të kufizuara dhe udhëtarë me lëvizshmëri të zvogëluar – PRM

Po. Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka Shërbim për ndihmë për pasagjerë me aftësi të kufizuar dhe lëvizshmëri të reduktuar – PLR. . Shërbimi ku mund të gjendet ky shërbim falas ndodhet pranë Sportelit të informacionit, në godinën e terminalit. Një person me lëvizshmëri të reduktuar (PLR) nënkupton çdo person, lëvizshmëria e të cilit është zvogëluar për shkak të paaftësisë fizike (shqisore ose lokomotore), deficitit intelektual, moshës, sëmundjes ose ndonjë shkaku tjetër.

Po. Në Aeroportin ndërkombëtar Shkup ka një dhomë për duhanpirje, e vendosur në zonën e kontrolluar nga siguria. Dhoma e duhanpirjes ndodhet ngjitur me daljen me numër 201, pra në anën e majtë pas kontrollit të pasaportës dhe pas postbllokut të sigurisë.
Përveç dhomës së pirjes së duhanit, pasagjerët mund të përdorin tarracat e hapura të kafeterive që ndodhen në hyrje të ndërtesës së terminalit të aeroportit.
Pirja e duhanit është e ndaluar në pjesën tjetër të ndërtesës së terminalit.

Nëse keni pyetje të përgjithshme për të cilat nuk keni nevojë për përgjigje të menjëhershme, ankesa apo lëvdata, na shkruani në customer.mk@tav.aero.. Ky është Departamenti për marrëdhënie me klientët, ku do të merrni përgjigje për pyetjet tuaja sa më shpejt të jetë e mundur.